Sommarutställning 2019

Galleri Annexet i Mölle

Den 22–28 juni
Lördag–torsdag klockan 13–18, fredag klockan 13–17

Mölle den 23 mars 2019

VÅREN ÄR HÄR   lärkan drillar, blåsipporna står i backen och koltrasten har äntligen börjat flirta med sina nästan smärtsamt vackra drillar för att hitta säsongens partner.

Vi gnuggar oss i ögonen, ovana som vi är vid ljuset efter den grå vintern som tycks ha varit oändlig i år. Alldeles om hörnet väntar påsken, Valborg och första maj, pingst ... och så sommarens höjdpunkt: midsommarhelgen.

Då har redan den första utställaren i annexet avslutat sin vecka, och jag med en av våra döttrar börjar hänga vår konst.

På midsommardagen den 22 juni har vi vernissage från klockan 13. Från lördag till torsdag är utställningen öppen klockan 13–18. På fredagen, den sista dagen, är den öppen klockan 13–17.

Min dotter, Kristina Kullenberg, debuterar i Mölle med fotografier där Barbie och Ken spelar huvudrollerna. Fantasi och kreativitet flödar, och jag kan lova att både humor och allvar lockar till skratt och funderingar.

Jag kan tilläga att Kristinas verk har passerat nålsögat i den stränga kulturnämnden i Mölle. Själv har jag ställt ut mina bilder hemmavid ett antal gånger. Några av dem som kommer att ingå i den kollektion som jag tänker hänga, kan ses här på hemsidan.

Nytt för mig är att jag använder akryl, som jag hittills bara har haft med i underarbetet till mina målningar. Så här långt känner jag dock att akryl inte är mitt medium – även om jag är ganska nöjd med några havslandskap.

Så, håll ögonen öppna efter vidare information och se till att inte vara alltför trötta runt lunch på midsommardagen.

Välkomna hälsar
Mor och Dotter

PS från Boel: Klicka här och läs om min »parafras« på Staffan Hallströms berömda bild av tre herrelösa hundar. Den kommer att finnas med på sommarens utställning.
I den här aktuella målningen använde jag akrylfärg från början till slut. Jag är ovan vid det mediet, och jag prövar mig fram.
I den här aktuella målningen använde jag akrylfärg från början till slut. Jag är ovan vid det mediet, och jag prövar mig fram.
Kristina Kullenbergs bilder av Barbie och Ken.
Kristina Kullenbergs bilder av Barbie och Ken.